U zapadnom Iraku autobomba usmrtila sedam, a ranila najmanje deset osoba

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

AUTOMOBIL bomba koji je eksplodirao nedaleko Ramada koji je 115 kilometara udaljen od Bagdada usmrtio je sedmero, a ranio najmanje deset osoba. Napad se dogodio u neposrednoj blizini mosta na kojemu je čekala kolona automobila na pregled koji je tamo obavezan prilikom prijelaza mosta. 

Jedan od svjedoka koji je za vrijeme eksplozije sjedio u svom automobilu rekao je kako je istrčao iz auta čim je vidio kako pet automobila gori i dijete koje je prilikom eksplozije jednog od automobila izletjelo na krov drugog. Ovaj je pokušao doći do njega i vidjeti je li živo, ali policija je u tom trenutku započela otvorenu paljbu u svim smjerovima i svi su morali bježati s tog mjesta. U terorističkom napadu trojica policajaca su poginula dok su ostale žrtve civili. Policijski službenici izjavili su tamošnjim novinarima kako im ne mogu odati podatke o poginulima.

Američke trupe izašle su iz grada zbog sigurnosnog pakta kojeg su dogovorile s vladom Iraka. Nedavni napadi, posebno onaj koji se dogodio prošlog mjeseca na vladu u Bagdadu u kojem je poginulo 100 osoba potresla je stanovništvo, prenosi Associated Press.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara