U zapadnom Iraku autobomba usmrtila sedam, a ranila najmanje deset osoba

U zapadnom Iraku autobomba usmrtila sedam, a ranila najmanje deset osoba

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

AUTOMOBIL bomba koji je eksplodirao nedaleko Ramada koji je 115 kilometara udaljen od Bagdada usmrtio je sedmero, a ranio najmanje deset osoba. Napad se dogodio u neposrednoj blizini mosta na kojemu je čekala kolona automobila na pregled koji je tamo obavezan prilikom prijelaza mosta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od svjedoka koji je za vrijeme eksplozije sjedio u svom automobilu rekao je kako je istrčao iz auta čim je vidio kako pet automobila gori i dijete koje je prilikom eksplozije jednog od automobila izletjelo na krov drugog. Ovaj je pokušao doći do njega i vidjeti je li živo, ali policija je u tom trenutku započela otvorenu paljbu u svim smjerovima i svi su morali bježati s tog mjesta. U terorističkom napadu trojica policajaca su poginula dok su ostale žrtve civili. Policijski službenici izjavili su tamošnjim novinarima kako im ne mogu odati podatke o poginulima.

Američke trupe izašle su iz grada zbog sigurnosnog pakta kojeg su dogovorile s vladom Iraka. Nedavni napadi, posebno onaj koji se dogodio prošlog mjeseca na vladu u Bagdadu u kojem je poginulo 100 osoba potresla je stanovništvo, prenosi Associated Press.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara