U zoološkom vrtu u Kini od gladi umrlo 11 sibirskih tigrova

U zoološkom vrtu u Kini od gladi umrlo 11 sibirskih tigrova

Tekst: I.Kri.
Foto: funkman.org

NAJMANJE 11 sibirskih tigrova umrlo je od gladi u zoološkom vrtu u Kini.

Vlasnik zoološkog vrta u Shenyangu upao je u financijske probleme te nije imao novca za kupnju hrane životinjama. Odraslim sibirskim tigrovima dnevno treba 9  kilograma mesa, a vlasnik je imao novca samo da ih svakoga dana nahrani s jednim piletom. Kao rezultat pothranjenosti tigrovi su često napadali radnike zoološkog vrta. Tako su dvije životinje u studenom prošle godine ozlijedila radnika koji je čistio snijeg, piše Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hranu kupuju na kredit 

Godinu ranije četiri tigra su ubila i pojela petog koji je s njima u istom kavezu živio pet godina. Vlasti Shenyanga su odlučile pomoći zoološkom vrtu te od kraja prošle godine svakoga dana daju hranu u vrijednosti od oko 15 tisuća kuna. U tom zoološkom vrtu još živi 20 sibirskih tigrova. U posljednjih deset godina broj tigrova u zoološkim vrtovima se prepolovio s tisuću na 518.

Vlasnici zooloških vrtova po zimi hranu za životinje kupuju na kredit, jer im broj posjetitelja pada pa onda te dugove vraćaju u ljetnoj sezoni kada se poveća dobit  od posjeta. Sibirskih tigrova u svijetu je ostalo još 350 do 400. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara