U Županji se sutra otvara 10. Festival glumca

PREDSTAVOM zagrebačkog Epilog teatra "Otvarač za konzerve" Viktora Lanouxa u Županji će sutra početi 10. Festival glumca, podnaslovljen i kao Festival monodrame, komornih scena i širih kazališnih formi.

Osim u gradu domaćinu Festivala, a ove godine to je Županja, festivalske predstave igrat će se i na pozornicama u Vinkovcima, Vukovaru i Iloku. Tijekom deset festivalskih dana gledateljima se nudi 40-ak izvedaba ukupno 21 predstave kazališnih kuća iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Rijeke, Varaždina, Požege, Osijeka, Virovitice i Pule, a koje je za Festival glumca odabrao njegov izbornik Vanja Drach. Ovogodišnja domaćica Festivala je glumica Marija Kohn.

Po riječima izvršnog producenta Festivala glumca Himze Nuhanovića, na 10. Festivalu glumca bit će izvedene "najbolje predstave iz prošlogodišnje hrvatske kazališne produkcije koje su se događale na malim scenama i nešto širim formama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je vjerojatno jedini festival u Europi posvećen isključivo glumcu", istaknuo je Nuhanović dodajući kako očekuje da će festivalske predstave pogledati oko 10.000 gledatelja.

Sve predstave, zajedno s gledateljima, pogledat će i glumački ocjenivački sud u sastavu Zrinka Fabijan Kolak, Dubravka Miletić i Vilim Matula te će dodijeliti nagrade za najbolju predstavu, najbolju glumicu i glumca te mladog glumca ili glumicu do 28 godina.

Pokrovitelj je 10. Festivala glumca, koji se održava od 10. do 19. svibnja, predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić.

Utemeljitelji Festivala glumca su Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara