U ZURICHU ODRŽANA KONFERENCIJA O ULAGANJU U JUGOISTOČNU EUROPU

U Zurichu je u četvrtak održana Konferencija o poticanju ulaganja u zemlje jugoistočne Europe, čiji je glavni organizator bio OECD, a na kojoj su sudjelovali i hrvatski predstavnici, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih poslova. L

Organizatori Konferencije su bile i švicarske institucije, među kojima Ministarstvo gospodarstva Švicarske konfederacije, Švicarska agencija za promociju ulaganja te Švicarska trgovinska komora-Srednja Europa.

Uz predstavnike Ministarstva gospodarstva RH, Hrvatskog veleposlanstva u Bernu i Generalnog konzulata u Z?richu, na konferenciji su bila nazočna izaslanstva Albanije, Bugarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske i Srbije i Crne Gore te predstavnici domaćih i stranih medija, kaže se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalnim švicarskim ulagačima i predstavnicima švicarskih državnih tijela bile su posebno predstavljane mogućnosti ulaganja i financiranja u infrastrukturu, zaštitu okoliša, poljoprivredu i proizvodnju zdrave hrane kao i strojogradnju, proizvodnju opreme i tehnologije.

O svojim iskustvima u zemljama jugoistočne Europe govorili su švicarski ulagači, među kojima i predstavnik tvrtke "Holzim", koji je govorio o svojem pozitivnom iskustvu kod ulaganja u tvornicu stakala "Vetropak-Straža" u Humu na Sutli, kaže se u priopćenju MVP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara