Ubijen Bin Ladenov šurjak

ŠURJAK i bivši najbolji prijatelj Osame bin Ladena, Jamal Khalifa, ubijen je tijekom poslovnog puta na Madagaskar, javlja CNN. Khalifa je navodno nakon šest godina na Madagaskar išao u kontrolu svojih postrojenja i opreme.

Njegova obitelj je rekla kako im nisu poznate okolnosti njegova ubojstva te kako su mu ukradene sve stvari koje je imao sa sobom. Ipak, napominju da ne vjeruju navodima tamošnjih vlasti, kako su ga ubili lokalni stanovnici.

Malek Khalifa, Jamalov brat, za AP je rekao kako je u Jamalovu kuću provalilo 30-ak naoružanih muškaraca te ga ubilo na spavanju.

Oko Jamalove smrti izbile su brojne polemike. Dok se jedni pitaju da li su ga ubili bin Ladenovi suradnici, zbog toga što je istupio protiv vodstva al-Qaede, drugi ga jednostavno smatraju nesretnom žrtvom provalnika.

Khalifa i Bin Laden su bili prijatelji još od mladenačkih dana, a kasnije je Jamal i oženio njegovu sestru. No, zadnjih godina su se javile razmirice među njima, ponajviše zbog terorističkih napada. Jamal je Osamu čak i javno pozvao da se ogradi od terorizma koji se izvršava u njegovo ime.

"Molim te istupi i reci tim ljudima da prestanu. Ti si jedini koji im to može reći i jedini koji ih može zaustaviti." - poručio je još 2003. godine Jamal Bin Ladenu.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara