Ubijen Dino Pokrovac, policija ispituje sportaše

NOĆAS se u zagrebačkom naselju Trnje dogodilo ubojstvo u kojem je zasad nepoznati počinitelj s više hitaca iz vatrenog oružja usmrtio menadžera Nike Kranjčara, Dinu Pokrovca.

>>> Dino Pokrovac - kontroverzni nogometni menadžer

U PU zagrebačkoj potvrdili su da je 43-godišnjak ubijen u stubištu zgrade u Korčulanskoj ulici te da počinitelj zločina još nije poznat.

Operativni analitičar zagrebačke policije Davor Tor rekao je da će policija na obavijesne razgovore pozvati neke sportaše i osobe iz javnog života s kojima je ubijeni kontaktirao.

"Osim toga detaljno će se istražiti život ubijenog, kao i sve osobe s kojima je bio u kontaktu", dodao je Tor ne želeći otkriti imena javnih osoba koja policija namjerava ispitati.

Kazao je da bi više o ubojstvu policija trebala objaviti poslijepodne, nakon obdukcije Pokrovčeva tijela. Također, vještači se i nekoliko čahura pronađenih na mjestu ubojstva u Korčulanskoj ulici.

"U tijeku je intenzivna kriminalistička obrada na utvrđivanju svih elemenata vezanih uz ovo kazneno djelo", kazao je Tor. Dodao je da pronađene čahure žele usporediti s nalazom obdukcije, kako bi dobili sliku o oružju kojim je Pokrovac ubijen i tako pokušali doći do počinitelja.

Prema ranijim policijskim informacijama Pokrovec je ubijen noćas između 2,30 i 3,20 sati na stubištu zgrade u kojoj je stanovao.

Policiju je pozvala supruga ubijenog, koju su o događaju obavijestili susjedi, nakon što su na stubištu čuli komešanje. No, nitko od susjeda ništa nije vidio niti čuo pucnjeve.


S obzirom na to da je očito pucano iz oružja s prigušivačem, neobično je da su na mjestu događaja pronađene čahure, dodao je Tor, a prenosi Hina.

Osim kao nogometni menadžer Nike Kranjčara, Pokrovec je u javnosti bio poznat kao ugostitelj i poduzetnik.

Nakon što mu je prije godinu i pol dana ispred zgrade u kojoj je živio zapaljen skupocjeni "mercedes", mediji su ga počeli povezivati i s organiziranim kriminalom.

Policija još nije otkrila tko je zapalio njegov automobil, a danas ističu kako su ta dva slučaja možda povezana.

"Nakon paljenja automobila Pokrovec je odbio policijsku zaštitu, iako je obrada pokazala da je riječ o podmetnutoj eksplozivnoj napravi." - kaže Tor.

Supruga ubijenog policiji je navodno izjavila kako njen suprug ni s kim nije bio u sukobu te da mu nitko nikada nije prijetio.

Sportski direktor Hajduka Fredi Fiorentini rekao je za Index kako žali zbog ubojstva Dine Pokrovca jer je Hajduk "izgubio dobrog suradnika i sportskog prijatelja."

"Teško mi je pričati o tome." - kratko je dodao Fiorentini.

Glasnogovornik HNS-a tek se jutros vratio sa službenog puta pa ga je vijest o ubojstvu Pokrovca iznenadila, a za Index je tek komentirao kako je zatečen informacijom o ubojstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara