Ubijeno šestero Iračana; u jučerašnjem napadu 27 poginulih

AMERIČKI su vojnici ubili šestero, a ranili četvero Iračana odgovorivši na napad na svoju bazu i jordansku bolnicu u Falluji, 50 kilometara zapadno od Bagdada, objavilo je u četvrtak američko Centralno zapovjedništvo (Centcom).

Nešto ranije lokalna iračka policija je objavila da su američki vojnici otvorili vatru na kamion koji se zaputio prema barikadi postavljenoj na ulaz u Falluji i pritom ubili petoricu Iračana i ranili četvoricu.

Kako se navodi u priopćenju Centcoma, američki su vojnici bili zasuti vatrom iz automatskog oružja iz vozila u blizini bolnice.

"Vojnici su odgovorili na vatru, prisilivši napadače na bijeg. Drugo se vozilo približilo, Iračani u bijegu su se pokušali popeti na njega, ali su spriječeni", dodaje se u priopćenju. U napadu su sudjelovala četiri vozila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prema najnovijim podacima, u jučerašnjem napadu u Nasiriji poginulo je 18 talijanskih vojnika i devetero Iračana.

"Broj poginulih je porastao na 27. Ubijeno je 12 karabinjera, četvero talijanskih vojnika i dvoje talijanska civila te devetero iračkih civila", izjavila je politička savjetnica u talijanskom veleposlanstvu u Bagdadu Marina Catena.

(Hina) bis dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara