Ubio senilnog starca aparatom za gašenje požara u Srbiji

NA PSIHIJATRIJSKOM odjelu gradske bolnice u Čačku, u Srbiji, dogodilo se stravično ubojstvo u kojemu je 43-godišnji Radoje R. nasmrt pretukao senilnog starca.

Zločin se dogodio u noći između nedjelje i ponedjeljka, javlja Blic. Pomahnitalog je Radoja policija prethodnog dana dovela u bolnicu zbog prijetnji prolaznicima nožem i hodanja po gradskom bedemu bez gornjeg dijela odjeće.

Po dolasku u bolnicu, bio je smješten u sobu s senilnim 84-godišnjim Vojislavom Ratkovićem. Bez ikakva povoda, odjednom je skočio na nemoćnog starca i udarao ga šakama po glavi dok ga osoblje bolnice nije svladalo i privezalo za krevet.

Starac je odveden na prijemni odjel bolnice kako bi mu se pružila pomoć jer je od nasrtaja 125 kila teškog manijaka zadobio ozljede nosa iz kojeg mu je curila krv.

U pratnji bolničara, po povratku, u liftu ih je presreo sad već potpuno rastrojeni Radoje, koji se uspio osloboditi. Čim je bolničar izašao iz lifta, ovaj ga je onesposobio mlazom iz aparata za gašenje požara, te utrčao u lift s nesretnim starcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aparatom za gašenje požara pretukao je starca na smrt, te potom zaglavio vrata lifta. Nakon gotovo sat vremena i dolaska dvadesetak policajaca, ubojica je otvorio vrata lifta i predao se.

"Cijeli slučaj predan je policiji, a od istražnog suca smo dobili preporuku da o ovom događaju ne dajemo nikakve izjave, dok ne završi istraga", kazao je ravnatelj bolnice, dr. Momčilo Spasić.

Pokojni Vojislav Ratković, bio je jedan od 35 pacijenata koji se liječio na neuropsihijatrijskom odjelu bolnice u Čačku, a liječio se od staračke senilnosti i bio je miroljubiv.

B.V.
Foto: Blic

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara