Ubio susjeda misleći da je pedofil

SUD u Bridgeportu u američkoj državi Connecticut je danas 29-godišnjeg odvjetnika Richarda Edingtona osudio na 12 godina zatvora zbog ubojstva njegovog susjeda Barryja Jamesa.

59-godišnjeg Jamesa, stanovnika grada Fairfeld, je 28. kolovoza 2006. godine u njegovoj spavaćoj sobi pronašla 87-godišnja majka Rita. Krvario je iz nekoliko ubodnih rana u prsima, a nedugo prije toga je čula svađu s nepoznatim muškarcem.

Policija je odmah došla na mjesto događaja, a u susjednoj kući je vidjela Edingtona kako pokušava sa sebe sprati tragove krvi.

Istragom se ispostavilo kako je Edington bio uvjeren kako James seksualno zlostavlja njegovu 2-godišnju kći.

Edingtonova supruga Christina je nakon uhićenja policiji rekla kako je Barry James zlostavljao njeno dijete, odnosno da joj je kći na odmoru u Rhode Islandu govorila kako se ne želi vratiti kući jer je "Barry tu" i pokazivala na svoje intimne dijelove tijela. Gospođa Edington je, nadalje, tvrdila kako joj James svake "zvjezdane večeri" neopazice ulazio u njihovu kuću te citirala kći koja tvrdi da joj je susjed radio stvari "prilikom kojih govori 'hi-ha' te da osjeća kako da kiši po njoj".

Policija je, međutim, bila daleko skeptičnija prema tim tvrdnjama, s obzirom da je Barry James teško bolovao od dijabetesa i nije bio u stanju hodati bez štaka, a kamoli penjati se na prozor susjedne kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom suđenja je psihijatrijski vještak obrane naveo kako je u doba incidenta Christina Edington bolovala od post-natalne depresije.

Tužiteljstvo je, s obzirom na okolnosti slučaja, pristalo optužbu smanjiti s običnog na ubojstvo na mah.

Sudac Richard Comerford je Edingtonu odredio kaznu od 20 godina, s time da će se 8 godina tretirati kao uvjetna kazna. Obrazloživši presudu, nazvao ju je "šekspirijanskom tragedijom koja je došla u stvarni svijet".

Roditelji i rodbina ubijenog su najavili da će Edingtona tužiti u građanskoj parnici.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara