Ubio unuku zbog straha od staračkog doma?

Ubio unuku zbog straha od staračkog doma?

79-GODIŠNJI Ivan Rožman metalnom je šipkom i nožem u četvrtak ubio svoju 23-godišnju unuku Andreju Rožman, a Jutarnji list saznaje kako motiv ovog brutalnog ubojstva leži u strahu od staračkog doma, u kojeg su ga ukućani navodno planirali smjestiti.

Rožman se 15-tak minuta nakon ubojstva sam prijavio policiji, a u petak je sproveden u Županijski sud u Karlovcu, ali nije dao iskaz nego se branio šutnjom.

Ubojstvo se dogodilo u karlovačkom naselju Strmcu u dvorišnoj garaži obitelji Rožman oko 16 sati. U 16,14 sati telefonom se policiji javio 79-godišnji hrvatski državljanin, rekavši da je počinio ubojstvo, priopćila je danas karlovačka Policijska uprava.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je djed pričekao u garaži da se 23-godišnja unuka parkira i iziđe iz automobila, te joj je zatim kuhinjskim nožem i metalnom cijevi nanio više ozljeda od kojih je preminula.

Ivan Rožman je nedavno, točnije 7. veljače, prekršajno prijavljen zbog fizičkog napada na svoju unuku Andreju, a policija je na mjesto događaja došla na poziv obitelji. Rožmanu je kaznu za taj napad trebao odrediti karlovački Prekršajni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od studenog prošle godine Andreja je radila kao odgajateljica u krašićkom dječjem vrtiću, a njezine kolegice novinarima Jutarnjeg lista su rekle kako se Andreja nikad nije žalila na obiteljske probleme, osim što je prije dva tjedna spomenula kako ju je djed dočekao u garaži sa štapom i šipkom, te ju fizički napao. Andrejine kolegice dodale su kako ju je tada spasila činjenica da je upravo otvarala prtljažnik automobila, kao i da je njezina majka Zdenka bila kod kuće.

Budući da se osumnjičeni Rožman brani šutnjom, još uvijek nema službenih podataka o mogućim motivima ovog monstruoznog ubojstva.

No, Jutarnji list od neslužbenih izvora saznaje kako je starac navodno bio zapostavljan i maltertiran od strane ukućana na koje je prepisao svu imovinu, a oni su mu zauzvrat uskraćivali čak i hranu.

Rožmanu se navodno prijetilo i premještajem u starački dom, čak i protiv njegove volje. Ipak, za zločin koji je počinio ne postoji i ne može postojati nikakvo opravdanje.

Izvor fotografije: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara