UBIUDR i ove godine organizira karavanu "Da se ne zaboravi"

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) Podravke, u suradnji s Udrugom branitelja Domovinskog rata "INA Naftaplina", od 26. do 30. svibnja organizira petu karavanu "Da se ne zaboravi 2500 kilometara kroz Hrvatsku", tijekom koje će obići brojne hrvatske gradove i mjesta vezana uz Domovinski rat te zapaliti svijeće i položiti vijence za sve poginule, nestale i umrle branitelje. L

Uz pokroviteljstvo ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor karavana, u kojoj sudjeluje pedesetak branitelja, s desetak osobnih automobila krenut će u četvrtak, 26. svibnja, ispred "Zida boli" u zagrebačkoj Selskoj ulici, priopćio je danas UBIUDR.

Cilj im je obići što više hrvatskih gradova i podsjetiti na stvaranje hrvatske države i žrtve koje su pale u obrani domovine te podsjetiti na 15. obljetnicu stvaranja slobodne, demokratske i neovisne hrvatske države, priopćeno je iz UBIUDR.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U čast poginulim braniteljima UBIUDR Podravke također će organizirati od 22. do 30 svibnja veslačku regatu Dravom i Dunavom na relaciji Botovo - Osijek - Vukovar, šestu po redu i na cilju u Vukovaru kod ušća Vuke u Dunav susresti se s članovima karavane "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara kroz Hrvatsku".

(Hina) xaš/pp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara