Ubojica Dine Pokrovca došao iz Rusije?

PREMA anonimnom policijskom izvoru, kada je riječ o izvršitelju zločina u slučaju ubojstva Dine Pokrovca radi se o inozemnom državljaninu, najvjerojatnije porijeklom iz jedne od zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, piše tjednik Globus.

Način ubojstva te nehajan odnos prema tragovima likvidacije (čahure od ispaljenih metaka) upućuju na inozemno porijeklo ubojice, piše novi Globus pozivajući se na anonimni izvor blizak istražnim organima zaduženima za slučaj.

POA je prije nekoliko tjedana u Zagrebu registrirala grupu ruskih državljana, čiji profil odgovara profesionalnim ubojicama, no, prije nego što su se tajanstveni Rusi našli pod nadzorom, jednostavno su iščeznuli te im se gubi svaki trag.

U širokoj policijskoj istrazi koja se provodi posljednja tri dana našli su se ljudi iz zagrebačkog sportsko-poslovnog miljea, a policija u šturim informacijama tek otkriva kako se još ne zna tko je ubio Dinu Pokrovca. Pretpostavlja se da je ubojstvo naručeno te da ga je odradio profesionalni plaćenik.

Međutim, iz kruga osumnjičenih nije isključen nitko, javljaju iz policije, a špekulira se i kako je ključ Pokrovčeva ubojstva transfer Ivice Olića u moskovski CSKA. Pokojni Pokrovac, prema dosadašnjim spoznajama, nije izravno sudjelovao u tome transferu, ali je navodno upravo on ponudio pomoć jednom od sudionika Olićevog transfera u Moskvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć je bila ponuđena bivšem predsjedniku NK Zagreba Miroslavu Marčinkoviću, koji i dan danas potražuje milijun i pol eura od Olićevog transfera.

Pod istragom krim policije našla se i Pokrovčeva tvrtka Antas d.o.o. Smještena u samom centru grada u Kačićevoj ulici broj 3. Podaci sudskog registra navode kako je Pokrovac bio jedini posnivač Antasa, a registrirane djelatnosti su doista raznolike.

Tvrtka se bavila kovanjem i obradom metala, trgovinom motornim vozilima, trgovinom živežnim namirnicama i kozmetikom, prijevozom, iznajmljivanjem vozila, skladištenjem robe, zastupanjem stranih tvrtki, ugostiteljstvom, igrama na sreću i zabavu, djelovala je i kao mjenjačnica i zalagaonica. Doznaje se i da je Pokrovac sredinom 90-ih godina surađivao s UNPROFOR-om, istodobno se baveći posudbama novaca uz velike kamate.

Pokrovčevi bliski prijatelji navode kako je on bio vrlo mirna i ljubazna osoba, poslovno vrlo susretljiv te da nije imao neprijatelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara