Ubojica izvršio samoubojstvo nakon što ga je okružila policija

ZLATAN PAŠALIĆ, kojeg se sumnjiči da je u Austriji ubio svoju suprugu, počinio je samoubojstvo na granici Hrvatske i Slovenije kod prijelaza Macelj, nakon akcije u kojoj su sudjelovali hrvatski specijalci i dva helikoptera.

Slovenska policija obavjestila je hrvatske kolege da se osoba za koju austrijska policija sumnja da je počinio ubojstvo supruge u Linzu kreće prema hrvatskoj granici.

"Oko 9:20 dobili smo dojavu da je osoba naoružana te da je svoj automobil austrijskih registracija ostavio na prijelazu Gruškovlje. Odmah smo obavijestili PU krapinsko-zagorsku." - izjavio je za Index.hr Igor Štefanec, zamjenik glasnogovornika MUP-a.

"Na mjesto su otišla dva helikoptera i specijalna policija. Muškarac se kretao malo po našoj, malo po slovenskoj strani da bi ga locirali oko 11:30. Uspjeli smo s njime ostvariti kratak kontakt i reći mu da se preda, no on je nedugo zatim počinio samoubojstvo." - doznajemo iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Kako javlja austrijski Kleine Zeitung, Zlatan, 39-godišnji bosanski državljanin u četvrtak ujutro oko 4:45 u Linzu prostrijelio je svoju ženu zbog ljubomore i njezinog zahtjeva za razvodom.

34-godišnja supruga podlijegla je ranama oko 9:45 ujutro, a Zlatan je pobjegao prema Sloveniji.

Ovo nije bio prvi njegov napad, jer ju je već napao prije dva tjedna. Njih su dvoje imali troje djece u dobi od dvije, jedanest i trinaest godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara