Ubojica policajca Murka poznat policiji

Ubojica policajca Murka poznat policiji
NA IZVANREDNOJ konferenciji za novinare u međimurskoj Policijskoj upravi u Čakovcu potvrđeno je kako je osumnjičena osoba za pljačku Poslovnice Vraždinske banke u Nedelišću i ubojstvo policajca Željka Murka poznata policiji, no radi istrage policija nije objavila ime i prezime osumnjičenoga nego samo da je riječ o muškarcu rođenu 1973. u Zagrebu.

Iz neslužbenih i pouzdanih izvora doznaje se da je ubojica Marsel Budimir iz Zagreba.

Načelnik PU-a Goran Cmrečak i ravnatelj policije Ranko Ostojić objasnili su pojedinosti hvatanja pljačkaša Poslovnice Varaždinske banke u Nedelišću i ubojice 32-godišnjeg policijskog službenika Željka Murka.

Potvrđeno je da su ronioci u Dravi pronašli novac opljačkan u Nedelišću. Očevidom na mjestu ubojstva utvrđeno je da je počinitelj od sebe odbacivao predmete koji potječu ili su mu služili za počinjenje kažnjivih djela. Policajac Murk ubijen je jednim metkom, najvjerojatnije iz automatske puške. Pronađeno je oružje kojim se koristio pljačkaš i ubojica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Očevid vodi istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu Mladen Oštrek, a nazočan je i županijski državni odvjetnik iz Čakovca Daroslav Mesarov.

Ostojić je rekao kako se ne treba dogoditi tragedija da bi kriminalci završili u zatvoru, te je pozvao da opća prevencija bude najbolji odgovor. ´Tko o tome dvoji neka posjeti obitelj ubijenog policijskog službenika Željka Murka´, rekao je Ostojić.

Policija je zahvalila građanima na nesebičnoj pomoći, dvjema zaštitarskim tvrtkama, lovcima iz Nedelišća, članovima Ronilačkog kluba ´Drave´ iz Varaždina i ekipi Hitne medicinske pomoći. Ravnatelj policije Ranko Ostojić zahvalio je i slovenskoj policiji, koja je za samo sat vremena od zamolbe na uslugu stavila posebnu opremu za noćne potrage.

Policija nije mogla potvrditi niti zanijekati mogućnost da je pljačka u Nedelišću i ubojstvo policajca u vezi s oružanom pljačkom mjenjačnice ´Lotus´ u Prelogu, kad je odnesena znatna novčana svota, a ubijena je 25-godišnja trudna blagajnica Gordana Fic.

                                                          Fotografija: Večernji list
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara