Ubojica Splićanina: Sam se nabio na nož

ANTE RUBIĆ (22) ispričao je danas istražnom sucu kako ga je Denis Tadić u svađi oko automobila dva puta udario palicom po glavi, i da je se nesretnim slučajem sam nabio na nož.

Kako piše Glas Dalmacije, dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu Slavko Lozina odredio je jednomjesečni pritvor A.R. (22) osumnjičenom za jutrošnje ubojstvo Denisa T. (24) kod splitskog gradskog groblja Lovrinac, te je time otvorena istraga u ovom slučaju. Pritvor mu je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ali i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

"Nisam ga poznavao i nisam imao namjeru ubosti ga, a kamoli ubiti"

Osumnjičeni Rubić sucu je kazao kako je izbio sukob isključivo između njega i Denisa, i to nakon što mu je Tadić svojim vozilom presjekao put.

"Autom sam otišao do njega. Započela je prepirka, a onda je Denis izvadio bejzbol palicu i dva puta me njome udario po glavi", kazao je sucu osumnjičeni Rubić. Kako mu je dan prije nož trebao dok je radio s kablovima, bio je u Rubić ga je imao u automobilu, a izvadio ga je, kaže, samo da zaplaši Tadića. Prema Rubićevom iskazu, on je nož držao u ruci, a kada je Tadić zamahnuo sa palicom slučajno se nabo na nož.

"Žao mi je zbog svega što se dogodilo. Momka nisam poznavao i stvarno nisam imao namjeru niti ubosti ga, a kamoli ubiti", prenosi Rubićevu izjavu Glas Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je naložio vještačenje koje bi trebalo pokazati ima li uopće istine u tome što je A.R. govorio u svojoj obrani, osim ozljeda koje su vidljive na njegovoj glavi.

Policija u prijavi ne spominje bejzbol palicu

Prema kaznenoj prijavi, policija sumnjiči A.R. da je sinoć dvadesetak minuta poslije ponoći, nakon kraće prepirke, jednim ubodom nožem u prsa ubio Denisa Tadića koji se te večeri izašao sa svojom djevojkom, prijateljem Stjepanom Gudeljom (29) i njegovom suprugom.

Napetost koja je završila fatalno za Tadića, započela je time što je on, a potom i njegov prijatelj Gudelj svojim automobilima na cesti zaobišli automobil od Rubića. Ovaj je tada, iziritiran, svojim automobilom u kojem se s njim još nalazilo troje maloljetnika, zagradio prolaz dvojici prijatelja, a onda i šakama započne tući po haubi jednog od automobila.

Tadić i Gudelj izišli su iz svojih vozila i pokušali primiriti situaciju, no tada je Rubić sa strane odvukao Tadića i nožem oštrice 15-ak centimetara ubo mladića u prsa. Rubić i njegovih troje prijatelja su pobjegli, a nekoliko minuta nakon toga nesretni je muškarac pred očima prijatelja i djevojke izdahnuo.

A.B.
Foto: Glas Dalmacije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara