Ubojice Luke Ritza pred sudnicom puštali glazbu, plesali i smijali se

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

UBOJICE Luke Ritza pred sudnicom su se, prvog dana suđenja, zabavljali puštajući glasnu glazbu sa mobitela, zbijali su šale, a čak su i zaplesali. Pušili su i ispijali kave. No, kad je trebalo ući u sudnicu, kako prenosi Jutarnji list, zatražili su zaštitu sutkinje jer su "pod velikim stresom" te se "boje novinara". Sutkinji su rekli kako se ne osjećaju krivima za smrt Luke Ritza, a na odlasku su okupljene novinare počastili psovkama.

Dvojici napadača na Luku Ritza, J. J. i M. K. prijeti boravak u Odgojnom zavodu dok za trećeg, R. L., tužiteljstvo traži zatvorsku kaznu. Četvrti napadač K. M. u međuvremenu je već završio u Odgojnom zavodu jer je premlatio još jednog mladića pa je izuzet iz ovog postupka. Jedinom punoljetnom napadaču, 18-godišnjem S. Š. sudit će se u odvojenom postupku.

Podsjetimo, Luka Ritz je napadnut 1. lipnja prošle godine, oko 1 sat, na autobusnoj stanici na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice D. Tomljanovića Gavrana, kod Bundeka. Od posljedica ozljeda, odnosno krvarenja u mozgu, Luka je preminuo 12. lipnja. Odmah nakon premlaćivanja, Luki je u Klinici za neurokirurgiju u KBC Rebro, napravljen CT glave. Iako je nalaz bio uredan, Luka je zadržan na promatranju, kako naknadno ne bi nastao hematom. Nekoliko dana kasnije, pušten je na kućnu njegu. Budući da se žalio na glavobolju, Luku su roditelji odveli na još jedan, kontrolni CT pregled glave, koji ovog nije obavljen u KBC Rebro, već u drugoj zdravstvenoj ustanovi. I taj je nalaz pokazao kako je sve u redu. Samo dan kasnije, Luki je u jutarnjim satima pozlilo, nakon čega je preminuo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara