Ubojstvo Bilena i tri eksplozije u Dubravi istražuje posebna policijska skupina

Ubojstvo Bilena i tri eksplozije u Dubravi istražuje posebna policijska skupina

ZAGREBAČKA policija izvijestila je danas da je osnovala posebnu skupinu kriminalista koja radi na rješavanju ubojstva Željka Bilena i podmetanju triju eksplozija u dvorište i pod automobil Pere Atlije, te da ta dva zločina za sada ne povezuje, iako ima podatke da su se Bilen i Atlija od ranije poznavali.

"Na tim slučajevima radi skupina najkvalitetnijih kriminalista", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik zagrebačke policije Ivan Babić. Kazao je da ta dva zločina povezuje mjesto i vrijeme događaja, ali i podatak iz policijskih dosjea da su se Bilen i Atlija poznavali.

"Provjeravamo o kakvom se točno odnosu radilo", kazao je Babić, dodajući kako se još ne znaju motivi ubojstva 31-godišnjeg Bilena u Sesvetama i eksplozija koje su odjeknule nekoliko sati ranije u obližnjem naselju Dubrava.

Načelnik Sektora zagrebačke kriminalističke policije Željko Prša kazao je, pak, da je policija kriminalističku obradu tih eksplozija objedinila s obradama eksplozija automobila Zorana Grbavca, u naselju Svetice u lipnju ove godine, i Lulzhima Krasniqija, u novozagrebačkom naselju Travno u rujnu ove godine.

"Te su se tri osobe poznavale i imale su poslovne odnose koje provjeravamo, pri čemu surađujemo s policijama BiH, Srbije i Slovenije", kazao je Prša, dodavši kako je riječ o "raznovrsnim ilegalnim poslovnim odnosima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kazao je kako je za policiju otežavajuća okolnost jer je nakon eksplozija ostalo vrlo malo materijalnih tragova.

Zamoljen za komentar izjave zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić da se kod posljednja dva zločina radi o "obračunu u narko miljeu", Prša je rekao da se nekome sa strane to može tako činiti, no da policija za sada to ne može tvrditi.

Naglasivši kako se intenzivno radi na rasvjetljavanju tih zločina i kako zbog interesa istrage za sada ne može otkriti detalje, Pršo je rekao da je do sada saslušan velik broj građana, otkriven kalibar oružja iz kojega je ubijen Bilen, te da su nakon poligrafskog testiranja i provjere alibija otklonjene sumnje u povezanost dviju osoba s eksplozijama u Dubravi.

Bez obzira na posljednje događaje u istočnom dijelu Zagreba, načelnik zagrebačke policije zaključio je da je stanje sigurnosti u gradu zadovoljavajuće, te da je "kretanje kriminaliteta" isto kao i lani.

Prema policijskim podacima, u prvih deset mjeseci u Zagrebu se dogodilo šest posto više kaznenih djela nego u istom razdoblju lani. Veći je broj kaznenih djela općeg kriminaliteta, ubojstava, razbojstava, teških krađa i krađa, no, kako tvrdi Babić, veći je i postotak razrješenosti tih kaznenih djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara