Ubojstvo na Braču: Ugušio djelatnicu mjenjačnice i sa sefom pobjegao na trajekt

Foto: Nikola Vilić / Cropix

BRUTALNO ubojstvo na Braču! Sinoć oko 23 sata mrtva je svom stanu u Ulici 22. lipnja u Supetru nađena Silvija Lučić, 35-godišnja zaposlenica mjenjačnice Abigo na supetarskoj rivi, inače, prognanica iz Vukovara. Sumnja se da ju je ubio razbojnik koji je iz mjenjačnice odnio sef, i to zato jer mu nije htjela odati šifru. Silvija je bila zavezana za krevet u spavaćoj sobi, usta i nos bili su joj oblijepljeni boston trakom za pakete.

Nalaz patologa potvrdio sumnje, Silvija je ugušena!

Premda se isprva sumnjalo da je Silvija možda umrla uslijed infarkta, obdukcija na splitskoj patologiji otklonila je sve dvojbe. Usmrćena je nasilno, gušenjem, potvrdio je Indexu patolog Antonio Alujević.

Nesretna žena umrla je u stravičnim mukama. Kad su je našli, preko glave joj je bio prebačen jastuk. Ubojica ju je ostavio da se uguši! Sumnja se da joj je uzeo ključ mjenjačnice. Čini se da je bio neoprezan te je zaboravio isključiti alarm. Žurilo mu, samo je uzeo sef i pobjegao na trajekt.

Policija dolazila dvaput pred Silvijinu kuću

Policiju je na noge digao alarm, ali i poziv Silvijine kolegice, koja je nije mogla dobiti na mobitel. Kako doznajemo, policija je u dva navrata dolazila pred njezinu kuću. Prvi put nikoga nisu našli, vidjeli su ugašena svjetla pa su otišli, a kad su se vratili po drugi put zatekli su otvorena ulazna vrata i beživotno Silvijino tijelo na krevetu.

Pokušali su je oživjeti, ali bez uspjeha. Smrt su konstatirali u Domu zdravlja u Supetru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko je osoba privedeno na kriminalističko istraživanje, a policija se nada da je među njima i počinitelj okrutnog ubojstva. Svi su uhvaćeni na trajektu Hrvat, koji je iz Supetra isplovio u 20.45 sati. Na trajektu je u kanti za otpatke nađen otvoreni sef. Moguće da se aktivirao alarm za slučaj neovlaštenog otvaranja.

Susjeda ništa nije čula

Supetrani su Silviju posljednji put vidjeli živu oko 20 sati, kada je prije zatvaranja skoknula u obližnju pekarnicu po burek. Pretpostavlja se da sve odvilo nakon toga. Čini se da ju je počinitelj pratio do kuće te joj potom pozvonio na vrata. Po Braču se pronijela priča kako se radi o dostavljaču jedne tvrtke, 50-godišnjaku iz Hrvaca. Moguće je da se na to posumnjalo zato jer su joj usta bila oblijepljena trakom koja se koristi za pakete.

U Silvijinom stanu nisu pronađeni tragovi borbe, a njezina prva susjeda nije ništa čula.

Pretpostavlja se da nije htjela odati šifru za sef pa ju je osumnjičeni ugušio. Policija nije ništa službeno potvrdila.

Šetao se po brodu sa sefom?

Hrvat je sinoć zaustavljen u "po noći", doznajemo u Jadroliniji. Isključen je iz prometa i privezan na vezu ispred Dalmacijavina. Danas policija na njemu obavlja očevid.

Policiju je zvala i posada trajekta Hrvat. Vidjeli su nekog kako se šeta po brodu sa sefom ispod ruke pa im je to bilo sumnjivo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara