Učenicima priznanja za najbolje radove na natjecanju "Europa u školi"

U povodu Dana Europe danas su uručena priznanja za najbolje glazbene, likovne i literarne radove učenicima osnovnih i srednjih škola u natjecanju "Europa u školi" za 2005. Na ovogodišnjem natjecanju s temom "Što znači biti građanin Europe koja se mijenja Uloga mladih u stvaranju nove Europe" sudjelovale su 144 osnovne i 85 hrvatskih srednjih škola te dva veleučilišta.

U međunarodno natjecanje putem Interneta uključile su se četiri škole iz Hrvatske.

To je natjecanje 11. put priredio Europski dom u Zagrebu, a svake se godine odabire okvirna tema o kojoj mladi pišu, skladaju ili slikaju u 34 zemlje članice toga projekta.

U ime pokrovitelja natjecanja, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, nazočne je pozdravio Radovan Fuchs, pomoćnik ministra u Upravi za međunarodnu suradnju, proglasivši ujedno 2005. "Europskom godinom građanstva u obrazovanju".

"Demokracija ne dolazi sama po sebi, ona se uči od malih nogu", rekao je učenicima Fuchs, istaknuvši kako Ministarstvo znanosti provodi više sličnih aktivnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrađenim učenicima čestitali su i predstavnici zagrebačkoga Gradskog poglavarstva, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i drugi.

"Europa u školi" međunarodno je natjecanje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, Europske komisije, Europskog parlamenta i Europske kulturne fondacije.

Osim Ministarstva znanosti pokrovitelji natjecanja su i "Školska knjiga", Međunarodni koordinacijski odbor "Europe u školi" i Europska komisija.

(Hina) xmb ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara