Učenicima priznanja za najbolje radove na natjecanju "Europa u školi"

U povodu Dana Europe danas su uručena priznanja za najbolje glazbene, likovne i literarne radove učenicima osnovnih i srednjih škola u natjecanju "Europa u školi" za 2005. Na ovogodišnjem natjecanju s temom "Što znači biti građanin Europe koja se mijenja Uloga mladih u stvaranju nove Europe" sudjelovale su 144 osnovne i 85 hrvatskih srednjih škola te dva veleučilišta.

U međunarodno natjecanje putem Interneta uključile su se četiri škole iz Hrvatske.

To je natjecanje 11. put priredio Europski dom u Zagrebu, a svake se godine odabire okvirna tema o kojoj mladi pišu, skladaju ili slikaju u 34 zemlje članice toga projekta.

U ime pokrovitelja natjecanja, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, nazočne je pozdravio Radovan Fuchs, pomoćnik ministra u Upravi za međunarodnu suradnju, proglasivši ujedno 2005. "Europskom godinom građanstva u obrazovanju".

"Demokracija ne dolazi sama po sebi, ona se uči od malih nogu", rekao je učenicima Fuchs, istaknuvši kako Ministarstvo znanosti provodi više sličnih aktivnosti.

Nagrađenim učenicima čestitali su i predstavnici zagrebačkoga Gradskog poglavarstva, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i drugi.

"Europa u školi" međunarodno je natjecanje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, Europske komisije, Europskog parlamenta i Europske kulturne fondacije.

Osim Ministarstva znanosti pokrovitelji natjecanja su i "Školska knjiga", Međunarodni koordinacijski odbor "Europe u školi" i Europska komisija.

(Hina) xmb ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara