Učiteljica koja je imala ljubavnu vezu s maloljetnim učenikom puštena iz zatvora

Učiteljica koja je imala ljubavnu vezu s maloljetnim učenikom puštena iz zatvora

AMERIČKA učiteljica Mary Kay Letourneau, čiji je slučaj seksualnog zavođenja maloljetnog osnovnoškolskog učenika izazvao veliki skandal u Sjedinjenim Državama zbog čega je i naposlijetku osuđena na sedam i pol godina kazne, u srijedu je puštena iz zatvora u Washingtonu.

Letourneau je svojedobno kao 34-godišnja učiteljica u predgrađu Seattlea zavela 12-godišnjeg Vilija Fualaaua, tada učenika šestog razreda. Kada je 1997. godine uhićena, već je bila u drugom stanju s Fualaauovom kćeri. Osuđena je na šest mjeseci zatvora zbog silovanja maloljetnika, uz zabranu pristupa ljubavniku. Kušnja se ipak pokazala prevelikom. Mjesec dana nakon izlaska iz zatvora, uhićeni su kako vode ljubav u automobilu. Drugi put je dobila sedam i pol godina zatvora, gdje je i rodila drugu Fualaauovu kćer.

Letourneau (42) je u zatvoru u Washingtonu provela sedam godina. Na slobodu je puštena uz uvjet da svojeg bivšeg učenika i ljubavnika više ne kontaktira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Vili Fualaau namjerava osporiti sudsku zabranu da je kontaktira. Jedan je njegov prijatelj rekao za NBC "Today" da je Vili presretan što je ona na slobodi i jedva čeka da je vidi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara