Udovica branitelja za kredit morala seksualno zadovoljiti člana komisije

AKO STE mislili da naši branitelji i njihove obitelji imaju loš tretman donosimo vam priču iz susjedne BiH. Tamo je udovica jednog branitelja morala seksualno udovoljiti prohtjevima jednog člana komisije kako bi dobila kredit.

Članovi općinske stambene komisije u Banovićima, kako piše Slobodna Dalmacija, od ratnog vojnog invalida Ahmeda Taletovića tražili su 3000 maraka kako bi ga stavili na popis za borački kredit, a udovica jednog branitelja je za kredit morala seksualno udovoljiti prohtjevima jednog od članova te iste komisije.

Predsjednik Udruge RVI Tuzlanske županije u Banovićima Fahrudin Hasanović rekao je kako su ratni vojni invalidi i njihove obitelji podvrgnuti strašnim pritiscima općinskih stambenih komisija koje, kao prvostupanjski organi, izrađuju popise na temelju kojih županijska Vlada kasnije dodjeljuje kredite.

Glasnogovornica Tužiteljstva u Tuzli Jasna Subotić potvrdila je da je Tužiteljstvo zaprimilo nekoliko prijava protiv nekih općinskih stambenih komisija, ali nije mogla precizirati o koliko prijava se radi. Sve prijave će, kaže, uskoro biti raspoređene tužiteljima na postupak.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara