udruga civitas podijelila diplome djeci za male novinarske radionice

Zagrebačka Udruga za promicanje civilnih prava medijima Civitas, na večerašnjoj godišnjoj skupštini podijelila je diplome polaznicima "Malih novinarskih radionica". L

Radionice, koje su postale najpoznatija akcija Civitasa, završilo je 160 učenika iz više osnovnih škola iz Zagreba i okolice, a za njihovo održavanje stiglo je oko 70 poziva diljem Hrvatske kojim nećemo moći udovoljiti, kazala je predsjednica Civitasa Zvjezdana Stančić.

Najbrojnija skupina polaznika su djeca iz prognaničkog naselja Dumače, djeca doseljenih Hrvata s Kosova, kojima je to bio i tečaj društvene integracije, te djeca iz Suvaga i Centra za djecu s invaliditetom iz zagrebačke Dubrave.

Vanjski ocjenjivač projekta, pedagoginja Mara Azinović, zahvalila se Civitasu na radionicama, ističući da ih besplatno vode profesionalni novinari na način koji bi trebao biti uzor profesionalnim prosvjetarima. Dodala je kako je posebno važno da oni posreduju praktične vještine koje ne limitiraju djecu s posebnim potrebama.

Mentor radionica, voditelj Hrvatskog radija Tomislav Šikić kazao je kako se djecu ohrabruje da imaju nadzor nad medijima te se razvija njihovo kritičko praćenje medija.

Dugogodišnji glavni urednik "Matice" Nenad Goll izvijestio je o akciji "Civitasov Anđeo" za prikupljanje sredstava za nabavku kompjutora kojim se upravlja glasom. On je potreban za 16-godišnju djevojčicu Mariju Kristinu, koja se ne može služiti rukama ni nogama, a polaznica je grafičke škole.

Pokroviteljstva nad akcijom prihvatio se Predsjednik Republike Stipe Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara