Udruga pacijenata: Tijekom štrajka pacijenti uglavnom zbrinuti

PO SAZNANJIMA Udruge hrvatskih pacijenata, liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti danas redovito primaju pacijente, a u bolnicama se uglavnom zbrinjavaju pacijenti koji su na pregled došli iz udaljenih mjesta.

"Liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti pružaju redovitu zdravstvenu uslugu svim pacijentima, a imamo saznanja da se u bolnicama obavljaju naručeni pregledi pacijenata koji dolaze iz udaljenijih mjesta", izjavio je Hini predsjednik UHP-a Marijo Drlje dodajući kako je još prerano za konačne ocjene jer udruga nema dovoljno informacija.

Napomenuo je da situacija varira po pojedinim bolnicama, ovisno kako se provodi naputak ministra zdravstva Nevena Ljubičića o izvršiteljima poslova koji se ne smiju prekidati, te je pozvao sve pacijente kojima je tijekom štrajka uskraćeno pravo na zdravstvenu zaštitu da to dojave na mobitel 091/1877-654.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drlje posebno apelirao na pacijente koji su zbog štrajka morali pregled obaviti u privatnoj praksi, da sačuvaju račun kako bi im novac bio naknadno vraćen.

Predsjednik UHP-a je ponovno u ime pacijenata pozvao liječnike da odustanu od štrajka jer svoja prava pokušavaju ostvariti ugrožavanjem prava pacijenata.

(Hina) xntod ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara