Udruga pacijenata želi u Povjerenstvo za zaštitu pacijenata

Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) pozvala je danas ministra zdravstva Nevena Ljubičića da u Povjerenstvo za zaštitu i promicanje prava pacijenata imenuje i predstavnike udruga pacijenata koji nisu zaposleni u zdravstvenom sustavu.

Predsjednik UHP-a Marijo Drlje rekao je na konferenciji za novinare je da, po neslužbenim informacijama, Ljubičić nije udovoljio zahtjevu UHP-a da njegovi članovi budu imenovani u povjerenstvo Ministarstva zdravstva.

Drlje je izvijestio kako je UHP uz potporu Hrvatskog liječničkog sindikata pokrenuo inicijativu za obavljanje dijagnostičkih pretraga preko uputnica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u popodnevnim satima.

Time bi se smanjile liste čekanja na dijagnostičke pretrage, građani ne bi trebali izlaziti s posla, a iskoristili bi se postojeći kapaciteti koji su popodne neiskorišteni ili ih liječnici koriste u svojoj privatnoj praksi, rekao je Drlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare član UHP-a Tihomir Hrupački iznio je slučaj smrti svoje 78-godišnje majke, za što je optužio liječnicu opće prakse iz Doma zdravlja Slatina koja na njegovu zamolbu nije došla u kućnu posjetu već ga je uputila da pozove Hitnu pomoć.

Hrupački je rekao da je Hitna obradila njegovu majku i konstatirala bronhitis koji nije bio liječen, no već idućeg jutra je majku pronašao mrtvu. Zbog toga je uputio žalbu Liječničkom povjerenstvu HZZO-ova Područnog ureda u Virovitici sa zahtjevom da ispita odgovornost te liječnice.

(Hina) xbma ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara