Udruga prijatelja životinja nudi 3.000 kuna za pronalazak zlostavljača koji je naživo palio psa

Udruga prijatelja životinja nudi 3.000 kuna za pronalazak zlostavljača koji je naživo palio psa

Tekst: I.Ka.
Foto: Damir Gilbušić/Cropix

IZ UDRUGE prijatelja životinja "Dr. Ivan Rostaš" ponudili su 3.000 kuna vrijednu nagradu za korisne informacije vezane uz pronalazak zlostavljača psa kojeg su u vrlo lošem tjelesnom stanju pronašli u Nazorovoj ulici u Vinkovcima prošlog tjedna.

Predsjednica udruge Danica Dečev kazala je da iz udruge žele da što više ljudi čuje njihov apel i pomogne im. "Iako je to za našu udrugu znatan iznos, vjerujemo da bismo na taj način mogli otkriti počinitelja i spriječiti buduća maltretiranja i iživljavanja nad životinjama, ali i smanjiti neodgovorno napuštanje i odbacivanje životinja, čemu svakodnevno svjedočimo", kazala je Dečev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u Vinkovcima u srijedu oko 11.30 sati volonteri Udruge prijatelja životinja "Dr. Ivan Rostaš" pronašli su psa na ulici u teškom stanju. Nakon što su ga odvezli u veterinarsku stanicu utvrđeno je da je nad psom izvršeno teško iživljavanje.

Naime, psu je dlaka bila potpuno oštećena od paljenja, a životinja je pretrpjela teške opekline po glavi, leđima i njušci. Pas je oko vrata imao debelu žicu te se pretpostavlja da je uspio pobjeći svojim zlostavljačima. Iz udruge poručuju da ih se obavijesti o informacijama vezanim uz ovaj slučaj i sličnim zlostavljanjima životinja. Kažu da nikako ne treba ostati ravnodušan nad ovakvim slučajevima te da je danas pas taj kojeg su zlostavljali, a sutra će to biti nečije dijete ili prolaznik. 

Zbog još jednog krajnje neljudskog čina zlostavljanja psa, iz Udruge prijatelja životinja apeliraju na sve koji imaju neka saznanja o počinitelju ovog zlodjela, da ih kontaktiraju
na brojeve 098/165-3045 i 032/369-388 ili mail : prijateljizivotinjavk@gmail.com.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara