UDRUGA PRIPADNIKA BUNDESWERHA PREDBACUJE NJEMAČKOJ VLADI SLAB ANGAŽMAN NA KOSOVU

Udruga pripadnika Bundeswehra (Bundeswehrverband) sve oštrije predbacuje njemačkoj Vladi nedovoljan angažman na Kosovu, a njezin predsjednik Bernhard Gertz izjavio je u petak kako je Vlada vojnike Bundeswehra koji se nalaze na Kosovu "ostavila na cjedilu".

Predsjednik ove udruge, koja kao neka vrsta sindikata zastupa interese pripadnika njemačke vojske, rekao je u razgovoru za dnevnik "Leipziger Volkszeitung" da je nevjerojatno da politika ne poduzima ništa u trenutku kada se zna da je Kosovo postalo "središte europskog kriminala" te je ukazao i na probleme s kojima se suočavaju njemački vojnici u ispunjavanju dužnosti.

Gertz smatra da je iluzorno vjerovati da će puka prisutnost vojnika rezultirati demokratskim rješenjem kosovskog problema. Upravo bi se Njemačka, koja je je na Kosovo poslala velik broj vojnika, morala jače pobrinuti za pronalaženje političkog rješenja, dodao je Gertz. On je još jednom istaknuo i demotiviranost njemačkih vojnika nakon prošlomjesečnih nemira. Motivacija nestaje kada manastiri i crkve koje su vojnici mjesecima pomno čuvali 24 sata na dan nestanu u nekoliko sati i to zbog političke nedjelotvornosti, zaključio je Gertz.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ožujski nemiri na Kosovu su u njemačkoj javnosti potaknuli raspravu o svrsishodnosti masovne prisutnosti Bundeswehra u ovoj pokrajini.

(Hina) xnkre ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara