Udruga "Rast" zadovoljna podrškom saborskog odbora u vezi s Lećevicom

Predsjednik Udruge za zaštitu okoliša Dalmatinske zagore "Rast" Anđelko Parčina rekao je danas novinarima u Splitu kako je ta udruga, kao i mještani Lećevice i Unešića, zadovoljna stajalištem saborskog Odbora za predstavke i pritužbe s jučerašnje sjednice koji je načelno podržao njihove zahtjeve o prekidu istražnih radova za izgradnju centra za gospodarenje otpadom u Lećevici.

Parčina je rekao kako je predsjednik tog odbora Anto Đapić (HSP) osudio nedolazak splitsko-dalmatinskog župana Krune Peronje na sjednicu saborskog odbora, koji je kao glavnog pregovarača, u ime županijskih vlasti, poslao Marija Radevenjića, stručnog savjetnika za zaštitu okoliša.

Po Parčininim riječima, i predstavnik Hrvatskih šuma ustvrdio je na sjednici saborskog odbora kako postoje nepravilnosti u radovima, posebice jer su bageri izvođača radova, prokopavši dužinu od 800 metara, ušli u posjed Hrvatskih šuma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Županijska vlast obmanula je Vladu, ali vjerujemo da predsjednik Ivo Sanader, kojemu smo upravo uputili dopis, ne zna što se zapravo događa. A kad napokon dozna, uvjereni smo da će podržati naše zahtjeve", kazao je Parčina izrazivši nadu da će Đapić ispuniti obećanje o iniciranju saborske rasprave o izgradnji centra za gospodarenje otpadom u Lećevici.

(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara