Udruga sudaca brani sutkinju Mijoč

Udruga sudaca brani sutkinju Mijoč

Tekst: F.M.
Foto:
Ronald Goršić / Cropix

UDRUGA hrvatskih sudaca Općinskih sudova u Zagrebu, Sesvetama, Sv. Ivanu Zelini i Dugom selu osudila je "senzacionalistički stil izvještavanja" vezan za imenovanje sutkinje Mirele Mijoč za predsjednici Općinskog građanskog suda u  Zagrebu.

> Skandal u pravosuđu: Postala predsjednica suda jer je svom radu sama dala pozitivnu ocjenu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Povodom tog imenovanja "pojavili su se članci iznimno negativnog konteksta, a kojima se dovodi u pitanje zakonitost i pravilnost postupka imenovanja kao i zakonito i pravilno postupanje suca ovog suda i sada predsjednice suda Mirele Mijoč".

UHS "senzacionalistički stil izvješćivanja kojim se implicira bilo kakva nezakonitost u postupku imenovanja predsjednika suda", navodi se u priopćenju.

Udruga je istakla da je Mijoč imenovana nakon što je dobila jednoglasnu podršku Opće sjednice Vrhovnog suda Republike Hrvatske, a ograđuju se od  "konkretnih istupa u javnosti osoba koje su bile kandidati za mjesto predsjednika suda, a kojima se komentira imenovanje i osoba izabranog kandidata, ocjenjujući ih neprimjerenim i protivnim Kodeksu sudačke etike". 

"Također ističemo da napadi ili prenošenje napada drugih osoba putem medija zahtjeva od medija očitovanje osobe koju se napada, jer svako drugo postupanje predstavlja kršenje svih pravila objektivnog novinarstva", zaključili su suci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara