Udruga taksista koji voze branitelje u Zagreb: Prijete nam i vrše pritisak na nas

Ilustracija: Gazdek/Cropix

UDRUGA taksista Dalmacije, nakon niza molbi branitelja, radnika i ribira koje su im upućene, odlučila je dati svoj obol sutrašnjim braniteljskim prosvjedima te ih povesti do metropole na okupljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je to za Index glasnogovornik Udruge Silvio Knežević. "Imali smo plemenitu ideju, ali otkada je naša inicijativa izašla u medijima, na nama se počeo vršiti neviđeni pritisak. Od jutra nam se upućuju prijetnje. Anonimne prijetnje upućene su direktno i meni i mojoj obitelji - da će mi se bomba staviti pod auto, da zašto to radimo, da će nam zapaliti vozilo", ispričao je za Index Knežević.

Situacija se od jutros, kako kaže, drastično promijenila, a broj taksista spremnih na prevoženje branitelja, radnika i ribara drastično se smanjio. "Stotinu splitskih kolega također su bili spremni prevoziti ljude na zagrebački prosvjed. No jutros su nam javili kako je predsjednik njihove udruge kazao da se gore ne ide", priča nam Knežević koji je upravo s kolegama obavljao kupnju u supermarketu Ribola koji će "putnike prosvjednike" donirati sokovima i sličnim kako bi se putem okrijepili. Kaže kako ne zna od strane koga su prijenje upućene.

No, dio taksista usprkos prijatnjama uputit će se za Zagreb. Prema metropoli će ići i autobus autoprijevoznika Žele, koji je vozilo u tu svrhu posudio besplatno, a sva su mjesta već rezervirana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara