Udruga za zaštitu i promicanje prava bolesnika zadovoljna razgovorom s ministrom Hebrangom

PREDSJEDNICA Udruge za zaštitu i promicanje prava bolesnika, dr. Branka Butorac, izrazila je danas zadovoljstvo prijamom i rezultatima razgovora s ministrom zdravstva i socijalne skrbi dr. Andrijom Hebrangom, koji je, kako je rekla, "iskazao političku volju da pacijent po prvi put postane ravnopravan subjekt u nadležnom Ministarstvu".

Dr. Butorac je na konferenciji za novinstvo u Puli naglasila kako je ministar Hebrang podupro stajalište te Udruge, po kojem pacijent mora biti ravnopravan partner u dijalogu struke i politike, a tijekom razgovora, održanog krajem prošlog tjedna, prihvaćen je i prijedlog Udruge o osnivanju povjerenstva za zaštitu i promicanje prava bolesnika pri Ministarstvu zdravstva.

Predstavnici Udruge za zaštitu i promicanje prava bolesnika, čije je sjedište u Puli, predložili su da predsjednik tog povjerenstva bude ujedno i savjetnik ministra za prava pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dobro je što nam se pruža prilika biti konstruktivni korektiv vlasti", izjavila je predsjednica Udruge za zaštitu i promicanje prava bolesnika dr. Branka Butorac.

Dodala je kako je to "prava vijest uoči sutrašnjeg Svjetskog dana bolesnika (11. veljače)", te da "nažalost prethodni ministar zdravstva (Vlahušić) nije imao razumijevanje za probleme te Udruge, za razliku od ministra Hebranga koji je podupro njene aktivnosti - ne samo deklarativno već i operativno".

(Hina) xdspo ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara