ugašen "novljanski vjesnik"

Gradsko vijeće Novske danas je, prihvaćajući izvješće o radu Otvorenoga učilišta, prihvatilo i prijedlog da se ugasi lokalno glasilo "Novljanski vjesnik", koji je izlazio 27 godina..

Njegovo ukidanje predložio je v.d. ravantelja Otvorenog učilišta Marijo Čelan, ustvrdivši da je list trošak Učilištu. Za prijedlog je glasovalo 9 vijećnika; sedam HDZ-ovih, i po jedan HSP i HNS, a protiv su bili oporbeni vijećnici SDP-a, HSS-a, HB-a, HSLS-a i jedan vijećnik HNS-a, koji su uoči glasovanja napustili sjednicu. Na početku sjednice bilo je nazočno 17 vijećnika.

Vijećnik SDP-a Drago Stanivuković među ostalim je rekao da "Novljanski vjesnik" nije samo informativno nego i kulturno dobro grada te da nema opravdanih razloga za njegovo gašenje. S tom ocjenom složila se vijećnica HNS Marija Bilman, tražeći da se izradi program sanacije Učilišta i u okviru njega pronađe novac za daljnje izlaženje lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
List je osnovan 1976. kao tjedno glasilo novljanske općine, kao jedna od djelatnosti tadašnjeg Narodnog, a današnjeg Otvorenog učilišta. U listu, koji je zadnjih godina bio mjesečnik, radila su dva novinara, a financirao se od reklama, prodaje i novcem iz gradskog proračuna.

Uoči rasprave o Otvorenom učilištu Ivo Kovačević iz DC-a prisegnuo je za novog člana Gradskog poglavarstva.

(Hina) sz dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara