Ugašen požar na Cresu, buknuo kod Metkovića

Ugašen je požar koji je danas oko podne izbio na otoku Cresu kraj Martinšćice u predjelu Grmovo, a oko 18 sati buknuo je kod mjesta Glušci kraj Metkovića, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama.

Požar na Cresu u kojemu je izgorjelo oko 40 hektara trave, makije i niskog raslinja ugašen je oko 16 sati uz pomoć kanadera.

Požar kod Metkovića uz vatrogasce iz tog grada gase i dva protupožarna zrakoplova "air tractor".

U državnom vatrogasnom operativnom centru za sada nemaju podataka kolika je površina zahvaćena tim požarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Požar koji je oko ponoći izbio i zahvatio desetak hektara niskog raslinja na otoku Korčula, kod mjesta Prižba, lokaliziran je oko 17,30 sati, a u gašenju su sudjelovala dva "air tractora" i kanader.

U poslijepodnevnim satima lokalizirani su i požari kod sela Radišinovci kraj mjesta Vrane u Zadarskoj županiji, te na brdu Rasovača kraj Perkovića i kod mjesta Ljubosinje u Šibensko-kninskoj županiji. U tim je požarima ukupno izgorjelo 50-tak hektara trave, niskog raslinja i makije.

U gašenje požara na Velebitu u Nacionalnom parku Paklenica, kod mjesta Veliko Rujno, koji se danas ponovno rasplamsao na sjeverozapadnom dijelu požarišta, poslijepodne se uključio kanader.

Na požarištima na otoku Hvaru koja se saniraju povremeno se pojavljuje dim, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara