Ugašen požar na makarskom primorju

POŽAR koji je jučer nešto prije 13 sati izbio u mjestu Podaca u Starom Selu, na jugoistočnom dijelu Makarskog primorja, jutros je u 6 sati potpuno ugašen.

Poažr je sinoć poslije 21 sat najvećim dijelom bio pod nadzorom gasitelja. Po informaciji vatrogasnog zapovjednika za Makarsko primorje Dražena Glavine, koji je vodio akciju gašenja požara, protekle noći bilo je manjih sporadičnih vatri koje su na vrijeme obuzdane, a dio vatre koji je zašao sinoć pred večer u planinu na primorskom dijelu Biokova u zoru se ugasio u biokovskoj litici.

U požaru na jugoistočnom dijelu Makarskog primorja izgorjelo je nisko raslinje, masline i nešto borove šume na površini od 50 hektara.

U akciji gašenja sudjelovalo je 260 gasitelja s Makarskog primorja i područja županije s 50-tak vozila, a pomoć su im pružili pripadnici MUP-a i dva air-tractora.

Na požarištu i dalje ostaje dio lokalnih vatrogasnih snaga. Šteta i uzrok izbijanja požara još nisu službeno utvrđeni. Po prvim procjenama mogući uzrok požara je paljenje korova u maslinicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara