Ugašen požar u Ruištu kraj Gračaca

ZADARSKA policija jutros vrši očevid požara koji je jučer buknuo na području Gračaca u Zadarskoj županiji.

Požar je buknuo oko 15 sati u Ruištu pored Gračaca, a zahvatio je hrastovu šumu, nisko raslinje i suhu travu.

Požar su gasili vatrogasci iz Gračaca, a pomagali su im tri kanadera i jedan airtraktor. Ugašen je oko 20 sati.

Jučer oko 18.20 sati u vatrogasno operativno središte u Divuljama je stigla dojava o požaru na otoku Čiovu kod mjesta Rastići-Bušinci gdje je gorjela borova šuma. Na požarište su izašli gasitelji DVD Trogir i DVD Slatina s osam vatrogasca i dva vatrogasna vozila.

U pomoć gasiteljima je upućen kanader i helikopter s uređajem za gašenje. U 18.55 sati zrakoplov i helikopter su prestali s radom na otoku Čiovo i preusmjereni su na požar kod Dugopolja-Križice. Požar je lokaliziran u 18.43 sati, a gasitelji su ostali na požarištu zbog sanacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 18.30 sati stigla je još jedna dojava o požaru kod mjesta Dugopolje - Križice. Na požarište su izašli gasitelji DVD Dugopolje i JVP Split, s ukupno 22 gasitelja i 5 vatrogasnih vozila. U pomoć im je stigao i jedan kanader i helikopter, koji su preusmjereni sa Čiova.

U 19.25 sati kanader i helikopter su završili s gašenjem, a na požarištu su ostale zemaljske snage radi saniranja požarišta. Opožareno je oko dva hektara suhe trave i niskog raslinja.

Također u 18.30 sati je stigla dojava o požaru na otoku Braču kod mjesta Sutivan. Na požarište su izašli gasitelji DVD Supetar i Intervencijske vatrogasne postrojbe Brač. U pomoć gasiteljima upućen je kanader i helikopter. Opožareno je šest hektara makije i niskog raslinja. Požar je lokaliziran i vrši se sanacija požarišta.

R.I.
Foto: DUZS

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara