Ugledni bankar prao novac za velikog narko dilera

JUČER je u riječkom zatvoru pritvoren 51-godišnji Branko Josipović iz Pule koji je osumnjičen da je prao novac za velikog riječkog narko dilera Stjepana Prnjata.

Nekadašnji boksač i ugledni bankar Josipović osumnjičen je da je za Prnjata "oprao" dobar dio od 7,1 milijuna eura koji su zarađeni prodajom stotina kilograma kokaina, piše Jutarnji list.

Josipović je bio član Uprave i Nadzornog odbora Gospodarsko-kreditne banke u Puli, a već godinama ga se dovodi u vezi s narko-podzemljem, ali nikad mu nije ništa dokazano.

USKOK je Josipovića prijavio kao devetoosumnjičenoga i optužio ga da je od veljače 2004. do 22. ožujka 2005. godine pomogao Prnjatu u prikrivanju novca zarađenog dilanjem kokaina. Prnjat je Josipoviću navodno predao 365 tisuća eura, a bankar je taj novac položio na svoj devizni račun i to u nekoliko manjih uplata kako ne bi privukao pozornost na sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je, također, osumnjičen da je Prnjatu kao član Nadzornog odbora Gospodarsko-kreditne banke omogućio dobivanje kredita bez kamata, te prijenos kreditnih sredstava u korist računa jednog trgovačkog društva radi kupnje stana.

Josipović je polubrat osnivača GKB-a Izidora Sučića koji je, podsjetimo, prošle godine zajedno sa sinom Ivanom i Robertom Bujićem optužen za malverzaciju s kreditima. U sklopu te istrage navodno je bio blokiran i račun Branka Josipovića.

J.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara