Uhićen bivši član Predsjedništva BiH Mirko Šarović

BIVŠI srpski član Predsjedništva BiH i nekadašnji predsjednik Republike Srpske Mirko Šarović, uhićen je u utorak u jutarnjim satima po nalogu Tužiteljstva BiH.

Državno je tužiteljstvo potvrdilo privođenje Šarovića kao i to da je zajedno s njim uhićen i nekadašnji ravnatelj Uprave za robne rezerve Republike Srpske Milorad Govedarica.

Obojica će ostati u pritvoru 24 sata i za to vrijeme treba ih ispitati tužitelj.

Razlozi uhićenja još nisu objavljeni ,no lokalni mediji u BiH nagađaju kako je riječ o protuzakonitom poslovanju Privredne banke iz Istočnog Sarajeva.

Na čelu te banke godinama je bio Momčilo Mandić, nekadašnji visoki dužnosnik Republike Srpske, a utvrđeno je da je ta banka na protuzakonit način financirala rad Srpske demokratske stranke.

Protiv Mandića je optužnica podignuta ranije i on se već nekoliko mjeseci nalazi u zatvoru u Sarajevu.

Istraga o poslovanju Privredne banke Istočno Sarajevo izravno je povezivala Šarovića s protuzakonitim uplatama na račun SDS-a.

Šarović je prije dvije godine odlukom visokog predstavnika za BiH Paddyja Ashdowna smijenjen s dužnosti člana Predsjedništva BiH zbog odgovornosti za protuzakonitu isporuku rezervnih dijelova i vojne opreme režimu Sadama Huseina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara