Uhićen bjelovarski manijak

Uhićen bjelovarski manijak

BJELOVARSKA policija priopćila je da su rezultati DNA analize danas potvrdili identitet jučer uhićenog mladića kao počinitelja pokušaja ubojstva dvojice dječaka 19. srpnja na bjelovarskom području. Mlađem punoljetniku s područja Bjelovara (1983) dokazana je potpuna podudarnost DNK profila s tragovima krvi počinitelja, koji su izuzeti s mjesta događaja, priopćila je PU bjelovarskobilogorska. Sumnjivac je danas sproveden u istražni centar Županijskoga suda u Bjelovaru.

Analiza je izvršena u Centru za krim vještačenje MUP-a u Zagrebu.

Osumnjičeni, za kojeg policija nije dala ni inicijale, uhićen je 30. srpnja u 15.30 sati.

Tijekom istrage policija je pronašla i druge dokaze koji potvrđuju da je spomenuta osoba počinitelj kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju. Materijalni tragovi koji su pronađeni bit će proslijeđeni na vještačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare održanoj u povodu uhićenja mladića i njegove identifikacije kao počinitelja, načelnica PU bjelovarsko-bilogorske Marija Galić istaknula je da je osumnjičenog mladića policija uhitila nakon vlastite kriminalističke obrade, a ne na osnovu dojave građana.

Naglasila je da su iz Centra za kriminalistička vještačenja MUP-a dobili nalaz njegova DNK-a te da je to čvrst dokaz, jer se podudara s tragovima počinitelja izuzetima s mjesta događaja.

Osumnjičeni mladić (1983.) je zaposlen i ima srednju stručnu naobrazbu. Braća koju je izbo potvrdila su da je on napadač, a kod njega je pronađen i nožić kojim je napao dječake.

On je 19. srpnja nožem izbo dvojcu braće, 9-godišnjaka i 11-godišnjaka, sto metara od njihove kuće u Trojstvenome Markovcu kod Bjelovara. Kako su se djeca borila za život, ranjen je i na mjestu zločina su ostali tragovi njegove krvi. Osim rana od noža, mlađi dječak imao je i natučenu glavu od udarca nogom. Djeca su prije tri dana puštena iz bolnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara