Uhićen bombaš s benzinske postaje u Čakovcu

UHIĆEN je osumnjičeni počinitelj sinoćnjega bombaškog napada na benzinsku postaju tvrtke "Matić" u Čakovcu, priopćila je popodne međimurska Policijska uprava.

U policijskom priopćenju stoji da je riječ o Čakovčaninu (1981.), koji će sutra biti sproveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, uz kaznenu prijavu za razbojništvo u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnim činom ili sredstvom i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neslužbeno se, ali iz više provjerenih izvora, doznaje da je počinitelj bombaškog napada, odnosno pokušaja pljačke nezaposleni priučeni konobar iz Čakovca.

Sinoć u 21,10 sati u prodavaonicu na benzinskoj postaji tvrtke "Matić" na izlazu iz Čakovca ušao je muškarac zamaskiran vunenom kapom s prorezima za oči. Od prodavača je zatražio novac, ali je službenik odbio dati novac, nakon čega je pljačkaš bacio ručnu bombu, koja je na sreću eksplodirala u pomoćnom skladištu prodavaonice kamo se otkotrljala. U eksploziji je oštećen dio robe i skladišnog prostora, a ozlijeđenih na sreću nije bilo. Mogla se dogoditi velika tragedija jer je mjesto eksplozije bombe samo pet metara udaljeno od uređaja za točenje goriva.

To je prvi pokušaj razbojništva u Međimurju uporabom eksplozivne naprave. U Međimurju se zadnjih nekoliko mjeseci dogodilo više teških kažnjivih djela razbojništava, pljačka i ubojstava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara