Uhićen čuvar pulskog zatvora koji je dilao drogu zatvorenicima

KOD ČUVARA pulskog zatvora policija je pronašla dva paketića s 1,4 grama heroina. Zbog sumnje da je počino kazneno djelo zlouporabe opojnih droga policija je privela Damira Šiljana u Istražni centar Županijskog suda.

40-godišnji Šiljan je zaposlen u Ministarstvu pravosuđa kao čuvar zatvora u Puli. Sumnja se da je Šiljan drogom opskrbljivao veći broj osoba na izdržavanju kazne, a osim heroina "dilao" je i amfetamine, marihuanu i ostale droge. Drogu je u zatvor unosio neometano jer se čuvari, za razliku od posjetitelja, ne pregledavaju, piše Jutarnji list.

"Kriminalistička obrada provođena je u duljem razdoblju, u suradnji s kriminalističkom policijom, nakon što smo otkrili veći broj unosa droge u prostor pulskog zatvora i posumnjali da je Šiljan nabavljao drogu zatvorenicima." - rekao je voditelj odsjeka kriminaliteta droga PU istarske Mile Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šijan je zadržan u pulskom Istražnom centru, a protiv njega slijedi kaznena prijava.

On je otprije poznat policiji, a prije šest godina je optužen za pokušaj razbojstva jer je zamalo ugušio Rumunja koji je došao platiti kaznu za svoju djevojku u zatvoru.

Kako piše Jutarnji list suđenje za taj slučaj nikad nije završeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara