Uhićen jedan od šefova mafije u Napulju

TALIJANSKI karabinjeri uhitili su u srijedu u Napulju jednog od čelnika tamošnje mafije Giovannija Cortesea, kojega talijanska istraga smatra desnom rukom mafijaškog šefa Cosima di Laura.

Cortese (24), koji je već do sada osuđivan, jedan je od čelnika klana camorrističke (kako se naziva mafija u Napulju) kriminalne organizacije napuljske četvrti Secondigliano, koja je u višemjesečnom krvavom ratu sa secesionistima iz klana Di Laura, za kojim također traga policija. Stari klan i oni koji su iz njega izašli bore se za kontrolu trgovine drogom u napuljskoj zoni. U tom ratu prošle je godine ubijeno 135 osoba, a ove već tri.

U Napulju se, u privatnom posjetu, nalazi predsjednik republike Carlo Azeglio Ciampi, koji je u utorak, na poziv građana i institucija, posjetio napuljsku četvrt Scampia, koja se zajedno sa Secondiglianom, smatra feudom camorre, gdje već mjesecima traje rat između dva klana za kontrolu nad krijumčarenjem droge. Pozdravljen pljeskom prisutnih, šef talijanske države pozvao je građane na obranu zakonitosti, što je u interesu i za dobro svih, te da "reagiraju i iskorijene, otklone taj rak koji uništava naš život".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo tijekom jučerašnjeg posjeta Ciampija toj napuljskoj četvrti ubijen je još jedan (treći ove godine) pripadnik mafije u unutarmafijaškom ratu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara