Uhićen kradljivac automobila i napadač na policajca

OSAMNAESTOGODIŠNJAK s prebivalištem u Vodnjanu, osumnjičen za krađu automobila i nasrtaj automobilom na policajca 19. kolovoza na Učki, uhićen je danas u Opatiji, priopćila je Policijska uprava primorskogoranska.

Uhićen je nakon što ga je u obiteljskoj kući u Lovranu u pokušaju krađe zatekao vlasnik kuće, a po njegovu je opisu zaključeno da je riječ o muškarcu za kojim od incidenta na Učki tragaju brojne policijske postrojbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mladić je uhićen na obalnom šetalištu Franza Josefa u Opatiji, a sumnjiči ga se da je 19. kolovoza ukrao automobil "volkswagen polo" u Buzetu. Nakon dojave o krađi policija je postavila blokade na prilaznim cestama u smjeru tunela Učka. Na jednoj blokadi, u naselju Veprincu osumnjičeni je zaustavljen, no automobilom je srušio policajca koji ga je pokušao legitimirati. Nakon toga pokušao ga je pregaziti, ali se policajac izmaknuo. Nastojeći ga zaustaviti, drugi je policajac ispalio jedan hitac u zrak, a drugi u stražnju gumu napadačeva automobila, ali je promašio, i napadač je pobjegao.

Automobil je vrlo brzo pronađen u dvorištu jedne obiteljske kuće u obližnjem zaseoku, a za vozačem se nastavilo tragati. U potragu su bili uključeni i pripadnici Interventne jedinice policije i Specijalne jedinice policije te helikopterska posada MUP-a.

Kriminalistička obrada se nastavlja, a mladić će sutra biti priveden u istražni centar Županijskog suda u Rijeci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara