Uhićen kradljivac umjetnina iz kurije potomaka bana Jelačića

Veći broj umjetničkih predmeta velike vrijednosti ukradenih u ožujku ove godine iz kurije potomaka bana Josipa Jelačića u Donjoj Batini pronađen je jučer u Sesvetama u kući 34godišnjaka kojeg se sumnjiči da je ukrao umjetnine i pokušao ih preprodati na crnom tržištu, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija je do umjetnina došla nakon što je saznala da 34-godišnji muškarac "na crno" prodaje umjetničke slike i antikne predmete, skrivene u obiteljskoj kući u Sesvetama. Muškarac je jučer uhićen, a u jednoj od dviju njegovih kuća pronađeno je više umjetničkih slika s likom bana Josipa Jelačića i drugih članova obitelji, starih vojničkih sablji, kutija za nakit, knjiga i drugih antiknih predmeta za koje je naknadno utvrđeno da su ukradene početkom ožujka ove godine iz kurije "Jelačić" u Donjoj Batini.

Načelnik krim policije Željko Prša kazao je na izvanrednoj konferenciji za novinare da je riječ o starim umjetničkim predmetima velike vrijednosti koju potomci bana Jelačića nikada nisu dali na procjenu.

Policija nije otkrila identitet uhićenog osumnjičenika, a rečeno je da on do sada nije bio prijavljivan za kaznena djela, da je nezaposlen i se bavi iznajmljivanjem aparata za igre na sreću. On je jučer priveden istražnom sucu, a sumnja se da je imao pomagača u provalama u kuriju u kojoj od rujna prošle godine više nitko od Jelačićevih potomaka ne živi.

Prša je rekao da će pronađene umjetnine danas biti vraćene vlasnicima.

(Hina) xso yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara