Uhićen krijumčar više od 200 šteka cigareta

ZAGREBAČKA policija podnijela je kaznenu prijavu zbog izbjegavanja carinskog nadzora i nedozvoljene trgovine protiv 43-godišnjeg muškarca, hrvatskog državljanina, u čijem je automobilu prošlog tjedna pronađeno više od 200 šteka cigareta, doznaje se danas u policiji.

Krijumčar cigareta uhićen je krajem prošlog tjedna u Graberju Ivanićkom, kada ga je policija zaustavila u automobilu marke Volvo. Pregledom stražnjih sjedala vozila i prtljažnika policija je uočila da u kartonskim kutijama i platnenim putnim torbama prevozi veću količinu cigareta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Muškarac je potom odveden u policijsku postaju, a temeljitom pretragom njegova automobila pronađene su ukupno 204 šteke cigareta, s hrvatskim poreznim markicama za izvoz, te markicama Federacije Bosne i Hercegovine.

Policija sumnja da je krijumčar cigarete nabavio na području BiH, te ih automobilom na nepoznatom mjestu prevezao preko granice.

Osim kaznenih prijava zbog izbjegavanja carinskog nadzora i nedozvoljene trgovine, protiv uhićenog je podnesena i prekršajna prijava zbog povreda Zakona o posebnom porezu na duhanske prerađevine, ističu u policiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara