Uhićen muškarac koji je skinuo zastavu EU na Trgu

Uhićen muškarac koji je skinuo zastavu EU na Trgu

Foto: Goran Mehkek / Cropix

POLICIJA je uhitila Dubravka Krčmareka, muškarca koji je danas tijekom braniteljskog prosvjeda na Trgu bana Jelačića skinuo zastavu Europske unije.

Iz Udruge Volim Hrvatsku, čiji je Krčmarek član, smatraju kako je ta zastava neovlašteno postavljena na službeni jarbol Grada Zagreba te u Krčmarekovom činu ne vide nikakvo kazneno djelo.

Drugo uhićenje u 10-ak dana

Predsjednik udruge Roko Šikić i predsjednik savjeta udruge Srećko Sladoljev otišli su danas u policiju kako bi im objasnili razloge Krčmarekova uhićenja. Predsjednik udruge Roko Šikić nam je rekao kako im policija nije željela dati informacije zašto je uhićen Krčmarek, kao niti gdje je smješten u pritvor. "Uhićen je nakon prosvjeda kada je mirno sjedio na Trgu. Policajci su mu samo rekli da je uhićen zbog skidanja zastave", kazao nam je Šikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od voditelja OKC-a zagrebačke policije doznajemo kako je Krčmarek uhićen zbog skidanja zastave Europske unije. Rekao nam je kako daljnje informacije o tome slučaju možemo dobiti tek sutra ujutro, a nije mu poznato je li Krčmarek zadržan u pritvoru.

Dubravku Krčmareku je ovo već drugo uhićenje u 10-ak dana. On je prošlog četvrtka zajedno sa svojim bratom Sinišom uhićen kada se išao pomoliti u crkvu sv. Marka na Markovom trgu. Dubravko Krčmarek je tada nosio drveni križ, dok je Siniša snimao dolazak na Markov trg. Toga dana je u posjet premijerki stigao šef Europske komisije Jose Manuel Barroso. Braća su najavila tužbu državi zbog kršenja temeljnih ljudskih prava na kretanje i vjeroispovijest.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara