Uhićen pročelnik riječke kardiokirurgije zbog 5000 eura mita

POLICIJA je u suradnji s USKOK-om uhitila pročelnika Odjela za kardiovaskularnu kirurgiju riječkoga KBC-a pod sumnjom da je primio mito, izjavio je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinstvo načelnik Sektora općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske Vitomir Bijelić.

Taj 55-godišnji liječnik iz Rijeke, kojega Bijelić nije imenovao, danas će biti priveden u Istražni centar riječkoga Županijskog suda.

Kako je rečeno, zatečen je 16. kolovoza kada je primio 5000 eura od 40-godišnje Riječanke, na osnovi prethodnog telefonskog dogovora, obećavši da će za taj novac obaviti hitni operacijski zahvat njezinu ocu, srčanom bolesniku, mimo liste čekanja.

Prilikom pretrage liječnikova stana pronađena je veća količina novca za koji policija sumnja da je pribavljen na sličan način, rekao je Bijelić.

Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan rekao je da je korupcija najveće zlo u Hrvatskoj. Naveo je da je to kažnjivo djelo razotkriveno zahvaljujući građanskoj hrabrosti Riječanke i pravodobnim informacijama što je omogućilo kvalitetne pripreme složenih mjera, u policiji i USKOK-u, zbog osiguranja dokaza.

Kriminalistička obrada slučaja se nastavlja zbog sumnje da je osumnjičenik, kako se doznaje Ognjen Šimić, počinio više sličnih kažnjivih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj riječkoga KBC-a o uhićenju liječnika zbog mita

U povodu uhićenja pročelnika Odjela za kardiovaskularnu kirurgiju riječkoga KBC-a Ognjena Šimića zbog sumnje u primanje mita, ravnatelj KBC-a Herman Haller u današnjem priopćenju za javnost navodi da će pokrenuti odgovarajuće disciplinske mjere protiv Šimića, ako protiv njega bude podignut optužni prijedlog te zadržan u pritvoru.

Haller ističe da osobno osuđuje takvo postupanje liječnika jer to ne služi na čast, kako je rekao, izrazito predanoj i humanoj liječničkoj struci. Pojedinačni slučajevi moraju biti sankcionirani legalnim putem, ističe ravnatelj riječkoga KBC-a.

U priopćenju navodi da je Ognjen Šimić rođen 10. kolovoza 1955. u Sarajevu, oženjen i otac troje djece te da je s radom u riječkom KBC-u počeo 1997. kao v.d. pročelnika Odjela kardiokirurgije Klinike za kirurgiju KBC-a Rijeka.

Ravnatelj riječkoga KBC-a navodi da u kardiokirurškom programu ne bi trebalo doći do zastoja zbog tog slučaja. U KBC-u Rijeka do sada je obavljeno 2000 operativnih zahvata na srcu, od kojih je kirurški tim, koji je predvodio Šimić, obavio 1500 zahvata, navodi ravnatelj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara