Uhićen srpski lječnik koji je drogom plaćao seks sa maloljetnicama

Uhićen srpski lječnik koji je drogom plaćao seks sa maloljetnicama

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP / Ilustracija

NAIZGLED ugledni i cijenjeni srpski liječnik Radiša S. iz Negotina pokazao je svoje drugo lice nakon što ga je negotinska policija uhitila pod sumnjom da je seksualno iskorištavao maloljetnice, a za spomenute im usluge plaćao drogom, prenosi beogradski Press.

Policija Radišu tereti da je od prosinca 2008. do veljače 2009. godine u više navrata četiri maloljetnice, od kojih je jedna imala svega 14 godina, iskorištavao za seks, a dobivene "usluge" plaćao im je drogom.

Press prenosi i priču nekoliko neimenovanih kolega uhićenog doktora koji su zajedno s njim radili u negotinskom Zdravstvenom centru, a koji su novinarima ispričali da je isti liječnik prije nekoliko godina bio suspendiran zbog nasilnog ponašanja prema nekim pacijenticama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je pohotnog liječnika privela uz kaznenu prijavu za trgovinu ljudima, raspačavanje opojne droge i korištenje seksualnih usluga od maloljetnica.

Liječnik je završio u pritvoru, a u tekstu se napominje i da se Radiša S. našao iza rešetaka samo nekoliko dana nakon što je Negotinom počeo kružiti neformalni letak ilegalne organizacije "Inicijativa Negotinaca za istrebljenje narko-dilera", na kojem se nalazi popis osoba za koje se tvrdi da su povezani sa narkotržištem. Na tom se popisu nalazi i ime Radiše S.

No zapovjednik policijske postaje Negotin Mića Dženovljanović novinarima je izjavio da pojava novog letka "Inicijative..." nema direktne veze sa slučajem uhićenog liječnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara