Uhićena dvojica od trojice osumnjičenika za pljačku privredne banke u Oriovcu

BRODSKO-POSAVSKA policija uhvatila je i uhitila dvojicu počinitelja koji su 6. prosinca opljačkali poslovnicu Privredne banke Zagreb u Oriovcu nedaleko od Slavonskog Broda, a za trećim pljačkašem, osumnjičenim i za teško kažnjivo djelo pokušaja ubojstva službene osobe, jer je u bijegu pucao na policijsko vozilo, još se traga.

Ako uskoro ne bude uhvaćen, za njim će biti raspisana tjeralica.

Počinitelji su, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi, mladići između 27 i 28 godina iz Slavonskog Broda, a otrpije su poznati policiji kao osobe iz svijeta kriminala.

U istrazi je pronađeno i 205.000 od ukupno 300.000 kuna koliko su pljačkaši ukrali. U dvodnevnoj pretrazi terena osim policijskih službenika brodsko-posavskog PU-a sudjelovali su i pripadnici intereventnih postrojba vukovarsko-srijemske i požeško-slavonske policijske uprave, gotovo 200 policajaca. U potragu su naknadno uključeni i pas tragač te helikopter Ministarstva unutarnjih poslova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan brzom policijskom intervencijom, načelnik Operativnog odjela brodsko-posavskog PU-a Željko Buttel podsjetio je kako je u takvim pljačkama, koje su očito pomno i unaprijed planirana, vrlo teško brzo pronaći počinitelje. Opsežna kriminalistička obrada također je pokazala kako je moguće da su u pljačku uključene i još neke osobe o kojima radi istrage policajci i županijski državni odvjetnik Stjepan Haramustek nisu govorili.

Trojica maskiranih i naoružanih pljačkaša 6. prosinca nakon devet sati upala su u poslovnicu PBZ-a u Oriovcu te od zaposlenika oduzeli oko 300.000 kuna. S mjesta događaja udaljili su se ´golfom´ koji su noću ukrali u Brodu. Odmah nakon dojave za pljačkašima je krenula policijska ophodnja. U potjeri jedan od pljačkaša, A.K., koji je još u bijegu, pucao je na policijsko vozilo. Unatoč dvodnevnoj pretrazi brdovita i nepristupačna terena pljačkaši su se uspjeli izvući iz blokade, a dvojica su uhvaćena nekoliko dana nakon opsežne kriminalističke obrade. Uhićenog M.D. kao počinitelja prepoznali su svjedoci pljačke, a zatim je uhićen i J.Ć. kod kojeg je pronađeno oko 100.000 kuna. U dvorištu obiteljske kuće M.D. jučer je pronađeno još sto tisuća kuna. Pretragom terena pronađena je i veća količina odjevnih predmeta i materijalnih tragova te jedan pištolj.

Obojici uhićenika određen je pritvor te su sprovedeni u požeški Kazneni zavod. Istraga se nastavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara