Uhićena još jedna osoba osumnjičena za suradnju sa Cvikom

NAKON uhićenja korčulanskog dilera Jakše Cvitanovića Cvika, koji je od strane MUP-a RH  prijavljen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ukupno 96 različitih kaznenih djela, od čega 9 kaznenih djela zbog zlouporabe opojnih droga, te Nikole Šitina optuženog za pomaganje i posjedovanje droge, još je jedan muškarac u četvrtak u popodnevnim satima uhićen zbog sumnje da je pomagao Cvitanoviću u bijegu.

"Danas popodne uhićena je još jedna osoba koju se dovodi u vezu s ranije uhićenim 32-godišnjim i 34-godišnjim muškarcem. Radi se o muškoj osobi za kojom je već duži niz godina raspisana tjeralica." - kazao je u razgovoru za Index načelnik Ureda načelnika PU splitsko-dalmatinske Ninoslav Ćurić.

Ćurić nam nije htio otkriti i ime uhićenika, kazavši kako bi na taj način bila ometana istraga, no otkriva kako se uhićenik trenutno nalazi u pritvoru u Splitu, te kako će istraga oko "slučaja Cvik" biti nastavljena tijekom sutrašnjeg dana.

Cvik se trenutno nalazi u zatvoru u Splitu, a načelnik Ninoslav Ćurić s njim do sada nije imao nikakva kontakta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno nisam imao nikakva kontakta s njim, no vjerujem da je već angažirao odvjetnika. Nisu mi trenutno poznati nikakvi detalji, no indikativno je da mu je sudac odredio pritvor. Posao policijske uprave što se tiče Cvika je završen." - kazao je Ćurić krajem razgovora za Index ne želeći komentirati zašto na konferenciji nije bilo predstavnika USKOK-a koji bi mogli dati više informacija o uhićenju.

"To ćete morati pitati njih. To je bila njihova osobna procjena i vjerujem da su imali opravdanih razloga ne pojaviti se na konferenciji. Doista to ne bih mogao komentirati." - kazao je Ćurić.

B.S.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara