Uhićena skupina zagrebačkih dilera raznih droga

ZAGREBAČKA policija otkrila je skupinu mladića osumnjičenih za organiziranu preprodaju drogu i od njih zaplijenila 600 grama amfetamina, više od tisuću tableta ecstasya, 117 grama hašiša i 337 grama marihuane.

U policiji kažu da su skupinu otkrili u akciji koja je pokrenuta na temelju informacije da na području Zagreba jedna organizirana skupina dilera preprodaje veće količine raznih droga. U akciji su uhićena trojica navodnih organizatora skupine preprodavača i pet osoba koje su od njih kupovale drogu, dok je jedan od organizatora, drugoosumnjičeni 20-godišnjak u bijegu. Policija nije otkrila njihov identitet osumnjičenih.

Policija je prvo 9. listopada u naselju Prečko uhitila 27-godišnjaka kod kojega je pronađeno 10 grama amfetamina i 40 tableta ecstasya. Idućeg dana pretražen je stan u naselju Špansko drugog 26-godišnjeg osumnjičenika. U stanu je pronađeno 43 grama marihuane, pet grama hašiša, tableta ecstasya te dvije vage s tragovima marihuane i amfetamina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U nastavku kriminalističke obrade policija je otkrila stan u Maksimiru u kojem neprijavljeno borave dvojica mladića za koje se sumnja da su organizatori grupe. Policija je nadgledala stan, a kada su iz njega izašla četvorica mladića zaskočila ih je i uhitila. Kod njih je pronađeno četiri grama amfetamina, šest tableta ecstasya, 26 grama marihuane i 1,5 grama hašiša. Policija je potom ušla u stan i uhitila još troje mladića, među kojima i prvoosumnjičenog, a kod jednog od njih pronađeno je pet grama amfetamina. U stanu su bile i tri djevojke koje su kod prvoosumnjičenog dolazile konzumirati drogu. On im je drogu navodno davao besplatno.

U stanu je ukupno pronađeno 580 grama amfetamina, 990 tableta ecstasya, 110 grama hašiša, 294 grama marihuane i vaga za precizno mjerenje. Pronađeno je i 29.000 kuna nešto više od 2.000 eura te manji iznosi u još nekim stranim valutama, a sumnja se da je riječ o novcu "zarađenom" prepordajom droga.

Od devetorice uhićenih, četvorica su od ranije evidentirana zbog posjedovanja i preprodaje droge, među njima i prvoosumnjičeni kojemu se na Županijskom sudu u Zagrebu sudi bog preprodaje droge.

Svi uhićeni su privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara