Uhićeni kriminalci koji su na benzinskim postajama krali podatke s bankovnih kartica

ZAJEDNIČKOM suradnjom PU zagrebačke i PU koprivničko-križevačkom, dovršena je kriminalistička obrada nad šestoricom kradljivaca podataka s bankovnih kartica, izvijestila je policija.

Policija navodi kako su 33-godišnjak, 22-godišnjak i 49-godišnjak svom suradniku, 25-godišnjem zaposleniku benzinske postaje koja se nalazi na području Križevaca, predali uređaj za kopiranje podataka s kartica - "skimmer", pomoću kojeg je on tijekom 2007. godine kopirao magnetni zapis s kartica devetero klijenata.

Kada bi klijent došao na benzinsku postaju platiti račun, on bi pri naplaćivanju troškova karticu provukao kroz "skimmer", na kojem se nakon provlačenja palilo zeleno svjetlo, što je značilo da je magnetni zapis kreditne kartice kopiran. Za svaki tako kopirani zapis (njih ukupno devet), 35-godišnjak mu je isplatio po 50 eura.

Osumnjičeni su kopirane podatke uz pomoć prijenosnog računala presnimavali i tako "skimmer" praznili ili su zaposleniku benzinske donosili novi - prazan, navodi policija.

Podatke krao i zaposlenik benzinske u Sesvetama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim 25-godišnjeg Križevčanina, u krađi podataka s kartica okušao se i njegov vršnjak, zaposlenik benzinske postaje koja se nalazi na području Sesveta.

"Skimmer" mu je donio 28-godišnjak, a on je potom, na identičan način kao i njegov kolega iz Križevaca, krao podatke s kartica. Policija je dosad otkrila identitet četiri osobe kojima su tijekom prošle godine podaci ukradeni na taj način.

Protiv šestorice osumnjičenih podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara